Начало »  Често задавани въпроси
 • Преглед на клипове 

 • Качване на клипове 

 • Общи 

 • Преглед на клипове

  Q: Защо видео клиповете с високо качество се виждат като "на снимки" и изобщо се гледат зле?
  А: Причините може да са няколко. Възможно е да:
  • сте отворили други уеб страници които са "тежки" или имат интензивно рекламни банери

  • сте стартирали приложение, което използва много процесора на компютъра ви

  • имате троянски кон/вирус който активно използва процесорно време невидимо дори за вас

  • просто компютъра ви да е прекалено бавен за съвременните технологии

  За да се възползвате максимално от услугите на сайта ви препоръчваме да затворите други сайтове/програми които сте отворили и да опитате отново да пуснете въпросния клип.
  Ако проблемът не съществува започнете да пускате една по една страниците/програмите докато диагностицирате кой сайт/програма натоварва компютъра ви.
  Ако проблемът все още съществува по-добре гледайте клипове в "ниско качество" или се обърнете към компютърен специалист за съвет (например Форумът на Хардуер БГ).


  Q: Защо понякога когато гледам видео на пълен екран, видеото изчезва и ме връща в сайта?
  A: Вероятно имате проблем с т.нар. "замръзване" в режим на пълен екран и нашия видео плейър се опитва да преодолее "замръзването" като ви изкара от режима на пълен екран. Проблемът е породен от вашите драйвери на видео картата в комбинация с Adobe Flash Plugin за уеб броузъра ви. За да го отстраните ви препоръчваме да обновите както драйверите, така и Adobe Flash Player Plugin до последна версия.


  Q: Защо не мога да свалям определени клипове?
  А: Защото потребителите които са качили тези клипове не са разрешили свалянето им. Ако желаете другите потребители да свалят вашите клипове, тогава е нужно да премахнете отметката "Защитен от сваляне" в страницата на администриране на клипа. По подразбиране клиповете са защитени от сваляне.


  Качване на клипове

  Q: Какво е минималното качество на клиповете, което е прието в сайта?
  А: За стандартни клипове е 640 пиксела широчина и 360 пиксела височина (640x360). Изключение правят само клипове които не са налични в по-добро качество, но са с културно или историческо значение.


  Q: Какъв е максималния размер на видео файловете които мога да качвам?
  А: В момента ограничението е 1 гигабайт независимо от формата на видео файла.


  Q: Възможно ли е системата на сайта да не обработва видео файловете които качвам и по този начин да се запази оригиналното качество на клиповете?
  А: Да, възможно е само ако отговаря на следните изисквания:
  • минимален размер на картината - 640x360 пиксела

  • максимален размер на картината - 1280x720 пиксела

  • максимално кадри в секунда - 30

  • видео кодировка - H.264

  • аудио кодировка - MP3/AAC

  • максимален bitrate - 2.5Mbit/s


  Q: Мога ли да променя оригиналния файл ("източника") на даден клип?
  А: Да, можете да промените файла от който е генериран клипа. По този начин не е нужно да изтривате стария клип и да създавате/качвате нов, а и потребителите сложили връзки към вашия клип ще могат отново да го гледат. Опцията е особено полезна когато се качили клип с лошо качество и сте намерили такъв с по-добро.


  Q: Мога ли да променя лого-картинките на моите клипове?
  А: Да, можете да изберете време от което системата ни да генерира ново лого за дадения клип. Опцията се намира в страницата на администриране на клипа и използва формат както секунди (напр. 102), така и минути:секунди (напр. 1:52). В зависимост от броя на клиповете които се обработват в момента и продължителността на клипа, промените може да се забавят от 2 минути до 1 час.


  Q: Мога ли да направя корекция на силата на звука, ако звука е прекален тих?
  А: Да, можете да го направите чрез опцията в страницата на администриране на клипа. Опцията поддържа увеличаване 2, 4 и 8 пъти. Имайте предвид, че ако увеличите прекалено много звука на даден клип, то със сигурност звука ще модулира (ще се "изкриви") и качеството му ще се загуби (ако изобщо става за слушане big_smile). За да го поправите ще се наложи или отново да качите оригиналния файл на клипа или да се свържете с нас през формата за контакт. Препоръчваме ви да усилвате звука постепенно. В зависимост от броя на клиповете които се обработват в момента и продължителността на клипа, усилването на звука може да се забави от 2 минути до 1 час.


  Q: Някои от моите клипове изглеждат "на черти" при бързо движение на картината. Това може ли да се оправи?
  А: Да, посочете опцията "Deinterlace" в страницата на администриране на клипа. В зависимост от броя на клиповете които се обработват в момента и продължителността на клипа, промените може да бъдат активни от 2 минути до 1 час.


  Q: Мога ли да добавя субтитри на мой клип?
  А: Да, можете да го направите чрез опцията в страницата на администриране на клипа. Поддържаните формати са SUB и SRT. В момента системата ни не поддържа създаване/променяне на субтитри "онлайн". Препоръчваме ви да използвате безплатната (и по наше мнение най-добра) програма Subtitle Workshop, която ще ви предостави възможност за лесно създаване, променяне, обработване и конвертиране на всякакъв вид субтитри.


  Q: Мога ли да направя така че някои от моите клипове да не са видими в каталозите на сайта, но същевременно да мога да ги сложа в блога си? Нещо като "скрити"?
  А: Да, възможно е чрез опцията "Частен" в страницата на администриране на клипа. В този режим клипа няма да се вижда на главната страница на сайта, нито в каталога, нито при преглед на колекциите ви. Единственият начин да бъде открит клипа е чрез търсачката или чрез директна връзка към него.


  Q: Как да добавя "категории" на даден клип или да направя така че да се вижда в "Препоръчани"?
  А: За момента тези операции са достъпни само за модератори/администратори в сайта. Ако клиповете ви са интересни, с добро име, тагове и описание, то със сигурност ще попаднат в "Препоръчани"


  Общи

  Q: Възможно ли е връзки към всички клипове/картинки които качвам автоматично да се добавят и в профила ми в Twitter/edno23.com
  А: Да, възможно е като попълните полетата "Twitter потребител" и "Twitter парола' в Контролен панел  RSS Канали
        Нови клипове
        Нови картинки
        Препоръчани
  Информация
        Условие за ползване
        Често задавани въпроси
        За контакт
  Последвайте ни
        Svejo.net
        FaceBook
        Twitter
        edno23.com
  Други
        Нов стил
        Стар стил
        Мобилен
  Езици
        Български
        English
  Copyright © S-Mode LTD.
  Hosted by © MegaLan LTD.
  Hardware by © HardwareBG LTD.